نکاتی که باید در هنگام رانندگی در باران رعایت کنید

نکاتی که باید در هنگام رانندگی در باران رعایت کنید
تاریخ:
۰۳ آذر ۱۳۹۷
به طور کلی رانندگی در شرایط بارندگی می تواند برای رانندگان مخصوصاً کسانی که تجربه کافی در این زمینه را ندارند ترسناک و البته خطرناک باشد و بسیار مهم است که در زمان بارش به خصوص در زمانی که در جاده هستید شرایط آب و هوایی را جدی بگیرید.

موارد زیادی وجود دارد که انجام آنها می تواند امنیت شما و عزیزانتان را در هنگام رانندگی در چنین شرایطی افزایش دهد اما مهمترین نکته این است که مطابق چنین شرایطی برانید و برای پرهیز از سر خوردن خودرو و اتفاقات مشابه که ممکن است منجر به وقوع تصادف شود نکات زیر را رعایت کنید.


۱- شیشه های خودرو را تمیز و شفاف نگه دارید.



درست دیدن شرط اصلی رانندگی در هر شرایطی به خصوص زمانی است که دید راننده به سبب بارش کاهش پیدا می کند. به این منظور داخل و خارج شیشه های خودرو را به طور منظم از وجود گرد و غبار، دود، گل و لای و در صورت وجود چربی پاک کنید.

در صورتی که شیشه خودرو بخار گرفته است سیستم تهویه خودرو را روشن کنید یا با هدایت هوای سرد به سمت شیشه های خودرو بخار موجود را از بین ببرید. فراموش نکنید برای حل این مشکل برای شیشه عقب خودرو از شیشه گرمکن استفاده کنید و در صورت نیاز برای ایجاد جریان هوا شیشه های خودرو را برای مدت لازم پایین نگه دارید.

این نکته را هم فراموش نکنید که عملکرد قطعه اصلی رنویی که از کلیه مراکز مجاز قابل تهیه است قابل مقایسه با نمونه های تقلبی نیست. برای شناخت قطعه اصلی این مقاله را مطالعه کنید.

۲- تعمیر و نگهداری چراغ ها



در صورتی که تا به حال خودتان نور چراغ های خودرو را تنظیم نکرده اید برای انجام آن خودرو را به مکانیکی ببرید. این کار سبب می شود اطمینان حاصل کنید که نور خود در جهت مناسب تابیده می شود و شرایط دید شما را بهبود می بخشد و همچنین باعث می شود خودروهای دیگر نیز شما را به درستی ببینند. به این منظور به طور مرتب چراغ ها را چک کنید و چراغ های سوخته یا معیوب را در اسرع وقت تعویض کنید. فراموش نکنید که این کار شامل چراغ های جلو، جراغ های ترمز، چراغ های راهنمای خودرو، چراغ خطر عقب و چراغ های مه شکن می شود.

۳- تعمیر و نگهداری لاستیک های خودرو



آج لاستیک باعث می شود که خودرو به جاده چسبندگی داشته باشد بنابراین رانندگی با لاستیک های با آج نامناسب بسیار خطرناک است. بدون چسبندگی مناسب خودرو به جاده امکان سر خوردن، لغزش خودرو و عملکرد نامناسب سیستم ترمز خودرو بسیار بالاست.

عمق آج لاستیک های نو به صورت کلی حدود ۸ میلیمتر است. زمانی که این عدد به نصف کاهش پیدا کند بهترین زمان تعویض لاستیک است. آج کمتر از این عدد احتمال وقوع خطر را به شدت افزایش می دهد.

۴- استفاده از برف پاک کن و اطمینان از عملکرد صحیح آنها



استفاده از برف پاک کن در کنار تمیز نگه داشتن شیشه اصلی ترین عامل افزایش دید راننده در شرایط رانندگی در باران است. به همین دلیل مطمئن شوید که برف پاک کن خودرو کار خود را به درستی انجام می دهند و مخزن شیشه شوی خودرو نیز از مایع شیشه پاک کن مناسب پر است.

فراموش نکنید که برای جلوگیری از آسیب رساندن تیغه برف پاک کن به شیشه و عملکرد صحیح آنها هر سال تیغه های برف پاک خود را تعویض کنید. همچنین از مایعات مخصوص شیشه شوی که آب گریز هستند به جای آب در مخزن شیشه شوی خودرو استفاده کنید.

۵- با سرعت مطمئن و آرام رانندگی کنید



در زمان شرایط آب و هوایی و یا شرایط رانندگی نامطلوب، اولین واکنش شما همیشه باید تنظیم سرعت خود مطابق با آن شرایط باشد. جاده های خیس چسبندگی خودرو به جاده را کاهش می دهد و کاهش سرعت می تواند علاوه بر پایین آوردن شانس لغزش خودرو زمان مناسب را برای انجام واکنش مناسب در اختیار شما قرار دهد.

به صورت کلی خیس بودن جاده چسبندگی خودرو را به یک سوم کاهش می دهد پس به صورت طبیعی شما نیز باید سرعت خودرو را به یک سوم شرایط معمولی کاهش دهید. حتی مقدار کمی آب نیز می تواند جاده را لغزنده تر کنید و از انجایی که در زمان بارندگی آب با روغن و مواد دیگر موجود بر روی سطح راه مخلوط می شود لایه ای بسیار لغزنده تر را روی جاده ایجاد می کند.

رانندگی با سرعت بالا در چنین شرایط باعث سر خوردن خودرو می شود که به معنای از دست رفتن تماس لاستیک با جاده است؛ در چنین شرایطی راننده کنترل بسیار کمی بر روی فرمان و ترمز خواهد داشت.

۶- با تمرکز بالا رانندگی کنید



همواره توجه به جاده، خودروها و عابرین پیاده در زمان رانندگی اهمیت فوق العاده بالایی دارد. این شرایط در زمان بارش اهمیت چند برابری پیدا می کند چرا که دید راننده و قدرت کنترل وی بر روی خودرو کاهش پیدا می کند بنابراین در زمان رانندگی در چنین شرایطی با تمام وجود حواستان به جاده باشد و از انجام اقداماتی مانند خوردن، نوشیدن، کار کردن با موبایل و... که تمرکز شما را کاهش می دهد خودداری کنید. همچنین برای افزایش کنترل خودرو بهتر است با هر دو دست فرمان خودرو را در کنترل داشته باشید.

۷- با چراغ های روشن رانندگی کنید



به محض شروع بارندگی چه در روز و چه در شب چراغ های خودرو را فوراً روشن کنید. در برخی از کشورها رانندگی با چراغ خاموش در زمان بارش تخلف محسوب می شود. روشن کردن چراغ های در چنین شرایط علاوه بر افزایش دید شما قدرت تشخیص وسیله نقلیه شما برای دیگران و عابرین پیاده را نیز افزایش می دهد.

۸- ۵ ثانیه با خودروی جلویی فاصله داشته باشید



به طور کلی در زمان رانندگی حدود ۳ تا ۴ ثانیه با خودروی جلویی فاصله داشته باشید و در زمان رانندگی این عدد را حداقل به ۵ ثانیه افزایش دهید. این کار علاوه بر اینکه زمان کافی برای واکنش مناسب را در اختیار شما قرار می دهد خودروی شما را از پاشش قطرات آب از طرف ماشین جلویی نیز در امان نگه می دارد.

۹- از ترمز زدن های ناگهانی خودداری کنید



ترمز ناگهانی ممکن است باعث سر خوردن خودرو در شرایط بارش می شود و سر خوردن نیز کاهش تسلط بر روی خودرو را به همراه دارد. همچنین ترمز زدن ناگهانی و محکم ممکن است باعث نفوذ آب به داخل ترمز ها و نقص عملکرد آنها شود. به جای ترمز زدن برای کاهش سرعت خودرو بهتر است ابتدا پای خود را از روی پدال گاز بر دارید و با کم کردن دنده سرعت ماشین را کاهش دهید.

۱۰- آرام بپیچید



سعی کنید زمانی که به پیچ یا خروجی نزدیک می شوید سرعت خود را کاهش دهید؛ پیچیدن با سرعت بالا می تواند باعث سر خوردن خودرو و از دست رفتن کنترل آن شود.

۱۱- از کروز کنترل استفاده نکنید



به صورت طبیعی وزن خودرو می تواند نقش کاهنده یا افزاینده سرعت خودرو را نیز ایفا کند اما در صورتی که از کروز کنترل استفاده می کنید به دلیل اینکه سرعت ثابت است این تغییر وزن خودرو اتفاق نمی افتد پس در چنین شرایطی بهتر است از کروز کنترل استفاده نکنید.

۱۲- در صورت نیاز خودرو را متوقف کنید



در صورتی که از رانندگی در چنین شرایطی راحت نیستید از متوقف کردن خودرو نترسید. اگر جاده، خودروی جلویی یا اطراف خود را به خوبی نمی توانید ببینید خود را در کنار جاده و در منطقه مناسب متوقف کنید تا زمانی که شرایط برای ادامه رانندگی مناسب شود.

۱۳- سبقت ممنوع



از سبقت گرفتن بپرهیزید. چرخاندن فرمان به مقدار زیاد، ضربه ای به عقب خودرو می زند که موجب سر خوردن آن می شود و خودرو در جهت عکس حرکت برمی گردد. در عین حال، خودرو را در دنده نگه دارید و از خلاص کردن آن بپرهیزید، زیرا در این حالت به کم شدن سرعت کمک می کند و حداکثر کنترل را به راننده می دهد.
دیدگاه خود را ارائه دهید
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه